REKONSTRUKCE KOUPELNY – VŠE, CO POTŘEBUJETE VĚDĚT

# Profesionální a věrné

Koupelny

Provádíme kompletní rekonstrukce koupelen

Nezávislý dotazník na naše služby.

Pokud ho využijete, je to nezávazné a zaručujeme bezplatnou konzultaci nad problémem, tak neváhejte…

Plný Servis

Profesionalita

Koupelna a WC v domě jsou nejdůležitější místnosti. Ne vždy jim tuto důležitost přisuzujeme. Všichni v nich ale trávíme většinu času a více, než jsme si vůbec ochotni připustit. Estetika, čistota a také design koupelny a toalety jsou velmi důležité ať už doma, na pracovištích nebo v restauracích. Proto je rekonstrukce koupelny velmi významnou a důležitou součástí rekonstrukce domu. My ve firmě Interiéry Praha . EU jsme si toho vědomi, a proto volíme pro renovaci ty nejlepší suroviny, samozřejmě ke spokojenosti našich zákazníků. Rádi vám poskytneme krátký článek, který vám v několika odstavcích vysvětlí, proč je tak důležité investovat do rekonstrukce koupelny a jak vám s tím můžeme pomoci.

 

Proces Postupy

Aplikace systému je vždy stejná

Jaké jsou kroky a jak budeme plánovat renovační práce v koupelně?

U nás při uzavření všeho pro byt klient přijde na charakterizační a seznamovací schůzku.

Na této schůzce probereme všechna jeho přání a všechny jeho potřeby a vlastně společně se zákazníkem sestavíme projekt procesu rekonstrukce koupelny.

Když pak dorazíme na místo, budeme schopni dokončit cenu prací, které mají být provedeny, a také provést finální měření, abychom mohli připravit přesnější rozpočet položkově, se kterým budeme moci zakoupit keramiku a sanitární nářadí, které k práci potřebujeme.
V dalším kroku si zákazník přijde do showroomu vybrat keramiku a sanitární keramiku a vybere si obklady, dlažby a zařizovací předměty, které chce instalovat do koupelny určené k rekonstrukci. 
V dalším kroku si zákazník vybere koupelnové skříňky a sprchové kouty a vybere doplňkové produkty jako koupelnové doplňky, dveře, apod, pokud chce a bude zájem o další práce v bytě v rámci rekonstrukce.
V této fázi obdrží zákazník konečnou cenovou nabídku na rekonstrukci koupelen. V nabídce bude práce, zakázková práce, sanita, koupelnové skříňky a sprchové kouty, úklid a cokoli dalšího, co bude chtít.
Odtud bude moci pokračovat v celém procesu s námi, nastaví se harmonogramy, termíny a projekt bude řídit centrálně z naší společnosti. Budeme mít na starosti veškerou okolní administrativu, všechny profesionály, produkty a služby a klient to nebude muset vůbec řešit.
Náš cíl: dát vám pořádek a dát vám klid na rekonstrukci vašeho bytu. A vše, co je potřeba k dokončení práce a vytvoření hladkého, rychlého a zábavného procesu pro zákazníka.

Jak na to?

Dostáváme mnoho dotazů na rekonstrukci koupelny a na to, kolik stojí rekonstrukce koupelny.Tato otázka se objevuje pokaždé. Abyste pochopili náklady, měli byste nejprve vědět, z čeho je dílo vyrobeno a co specifikuje práci, na kterou se zaměřujeme.

Věci je třeba připojit správně a podle norem

Krok třetí: Provedeme veškeré obkladačské a pokrývačské práce a to znamená obklad koupelny včetně spádů pro sprchový kout, pokud je místo vany sprchový kout. Připravíme stěny pro skrytou splachovací nádrž, kterou budete mít pro závěsné WC a samozřejmě obložíme všechny stěny do výšky 220 nebo do výšky stropu.

Nové rozvody

Po tomto kroku můžeme provést důkladný úklid potřebnými materiály dle norem za účelem úklidu koupelny a její přípravy ke vstupu a užívání majiteli bytu/domu.

Specialisté

Pokud jde o kompletní rekonstrukci koupelny, práce, které budou provedeny, bude v podstatě totální demolice koupelny, dokud se nedostanete k samotným stěnám, včetně demontáže všech vodovodních rozvodů a v podstatě vybudování celé koupelny od základů. Práce na rekonstrukci koupelny se tedy skládají z následujících částí:

Správný jistič je klíčem k funkční domácnosti

Po dokončení čtvrtý krok: natřeme koupelnu barvou Acarinol odpuzující plísně. včetně stěn a stropu. V pátém kroku: nainstalujeme interpotz, nainstalujeme baterie, sprchový kout, koupelnovou skříňku, svítidla, topidlo, různé koupelnové doplňky jako jsou nahřívače ručníků, různé věšáky na ručníky atd.

Revize a zkoušky

Jak se provádí elektrický test? U revizního elektrikáře, Tyto informace jsou pro vás důležité, aby pro vás byl proces mnohem přehlednější, pokud jde o samotné testy, dobu trvání různých testů a samozřejmě i náklady. Kromě zkušeností revizní elektrikáře bude používat širokou škálu různých zařízení, která jsou přizpůsobena každému typu testu. Existují zařízení pro testování uzemnění , zařízení pro testování odporu zemní hmoty, testery, multimetry, testovací kabely atd. Každý test zabere jinou dobu, takže byste se vždy nás měli zeptat, kolik času je potřeba na konkrétní test, který jste si objednali, abyste se mohli náležitě připravit. Také bývá přizván revizní elektrikář, aby zkontroloval, zda váš elektrický systém vyhovuje různým schválením podle vašeho požadavku, např.: navýšení elektrické přípojky , schválení dodavatele energie a schválení elektrické přípojky k bytu.
Druhý krok: postavíme nový vodovodní systém (toto provede odborník na vodoinstalaci) a následně provedeme kompletní hydroizolaci koupelny, utěsnění koupelny včetně válečků a včetně materiálů určených k utěsnění místnosti.

Mnoho lidí rekonstruuje sprchy a toalety, když se stěhují do nového domu, i když je dům z druhé ruky. Nebo úplně nový dům od dodavatele. Rekonstrukce se provádí buď s cílem zlepšit kvalitu života, nebo zvýšit hodnotu domu na prodej, případně najít nájemníky. Při rekonstrukci koupelny je vhodné vzít v úvahu některé parametry, které je nutné provést ještě předtím, než začneme.

ROZPOČET, PŘEDEVŠÍM

Prvním krokem, který musíme udělat, je stanovení rozpočtu. Rozpočet je prvním krokem, který rekonstrukci přiřadíme. 

Pokud se jedná o byt, který je k pronájmu, kosmetická rekonstrukce může být pohodlná a ne příliš nákladná. Pokud se ale jedná o byt, který potřebuje i výměnu vodovodních rozvodů, je důležité počítat s tím, že je třeba odstranit obklady, ověřit stav vodovodních rozvodů a spojek a samozřejmě nainstalovat tu nejlepší sanitu. Důvodem je, že instalace dobrého vodovodního potrubí ušetří budoucí poruchy.

NALEZENÍ KVALITNÍHO DODAVATELE REKONSTRUKCÍ

Dalším krokem je schůzka s dodavatelem rekonstrukce v domě, kde máte zájem o provedení rekonstrukce. Důvodem je to, že po prohlídce domu dodavatelem můžete obdržet personalizovanou nabídku. Požádejte také dodavatele přestavby, aby viděl svou předchozí práci, a samozřejmě neváhejte a promluvte si s předchozími klienty.

NAČASOVÁNÍ JE V ŽIVOTĚ VŠECHNO

Renovace se obvykle provádí v létě, kdy je možnost odjet na dlouhou dovolenou a nebýt během rekonstrukce doma. Rekonstrukce koupelen a toalet je přitom možné rekonstruovat ve všech ročních obdobích. Renovace v zimním období také umožňuje vyšší dostupnost profesionálů.

JAKÉ JSOU KROKY PŘI REKONSTRUKCI KOUPELNY?

Podle odborníků společnosti provádějící rekonstrukci je nejdůležitější plánování etap rekonstrukce, a to již v prvních okamžicích od výběru dodavatele rekonstrukce. Proto je pro nás důležité, abyste věděli, jaké jsou fáze renovace.

PLÁNOVÁNÍ

Toto je fáze, kdy se skutečně rozhodujete, jak bude vaše koupelna vypadat. Je koupelna kombinovaná s WC, je zde samostatná koupelna a samostatné WC atd. Toto je také fáze, ve které je velmi důležité se rozhodnout, zda používáte designéry nebo architekty. Důvodem je osobní, funkční a dekorativní přizpůsobení vaší koupelny a toalety. Je pro vás vhodná kombinovaná vana, nebo je vhodný pouze sprchový kout? Je to s umyvadlem nebo je podlaha šikmá nebo rovná? Standardní, osobní, moderní nebo rustikální design. To vše má významný dopad. Stejně tak u toalet si i tam musíte vybrat mezi závěsným klozetem, standardním a samozřejmě prozkoumat vodovodní potrubí a umyvadla. Pokud jste zvolili pouze sprchový kout, můžete se rozhodnout pro standardní, kruhovou nebo pásovou drenáž. Každý z nich má své výhody a nevýhody. Kulatý odtok se například snadno čistí, ale je omezený ve vztahu k odtokovému pásu v nasákavosti atd.

DEMONTÁŽ A MONTÁŽ

Pokud se zjevně rozhodnete pro rekonstrukci koupelny a toalety, pak budete chtít demontovat staré dlaždice a podlahu a nainstalovat nové. Nejprve se ujistěte, že je v objektu odvoz odpadu, je to proto, abyste si mohli věci opravdu odkládat a nedostávali pokuty. Dalším krokem je odstranění písku použitého k pokrytí potrubí ve vaně. Tento krok se samozřejmě provádí pouze v případě, že jste se rozhodli vyměnit celé potrubí. Výměna potrubí se provádí pouze v případě hlubší a masivnější renovace. A nejde jen o kosmetickou renovaci.

OBLOŽENÍ STĚN

Obložení stěny se obvykle provádí keramickým obkladem, kdy malba je polovina pohledové stěny včetně stropu. Barvy by měly být přednostně takové, které jsou hydrostatické a protiplísňové, odolné vůči páře a vhodné do koupelí a zvládání vlhkosti.

https://interierypraha.eu/vasco-de-gama-obklady-a-dlazby/

https://interierypraha.eu/pan-jiri-obklady-a-dlazby/

MONTÁŽ WC, UMYVADEL A PROSKLENÝCH SPRCH

Montáž vodovodních baterií, umyvadel, salonu a prosklených sprch se provádí v závěrečné fázi rekonstrukce koupelny, kdy je provedena estetická aplikace silikonu proti plísním. Důležité je instalovat původní i nové baterie a dávat si pozor na silikon, který vytváří kontakt mezi sanitárními výrobky a kontaktem mezi stěnou. Práce musí být precizní, krásná, profesionální a kvalitní. Takový, který vám dá pocítit přesně tu situaci. Úplně nová vana a úplně nový záchod, ani si nepamatuji, co tam bylo předtím.

https://interierypraha.eu/jaroslav-kravec-nas-instalater/

JAK DLOUHO TRVÁ REKONSTRUKCE KOUPELNY?

My v Interiéry Praha . EU věříme, že renovace koupelny je také individuální záležitostí. Renovace může začít od tří dnů a trvat až dva celé týdny. Nejdůležitější není nehledět na čas, ale na kvalitu. Rychlá a nezodpovědná renovace by mohla skončit vadami a budoucími poruchami, což by byla škoda, kdyby způsobily smutek. Na druhou stranu kvalitní renovační práce, byť budou trvat o něco déle než obvykle, přinesou maximální výsledky a vaši spokojenost.

JAK VYBRAT TY SPRÁVNÉ PROFESIONÁLY?

Neděláme kompromisy v kvalitě a bezpečnosti. Když si vyberete profesionály na rekonstrukci koupelny, musíte tak učinit až po obdržení autentických názorů. Dobrá doporučení, recenze a samozřejmě se bez obav zeptejte na předchozí díla a dokonce si promluvte s předchozími klienty. Protože vaše bezpečnost, pohodlí a spokojenost jsou v procesu renovace nejdůležitější.